divendres, 1 de maig del 2009

El CERN

Des que escric en aquest bloc en més d'un escrit (I, II, III) he anomenat el CERN o el que ara mateix és el seu experiment més conegut, l'LHC. Però què és el CERN.

Com molta gent vaig descobrir el CERN gràcies a la novel·la Àngels i Dimonis de Dan Brown en què una secta secreta (Els illuminati) sorgia després de molts anys d'inactivitat amb la pretenció d'acabar amb l'hegemonia de l'Església catòlica en el món occidental.

I què hi té a veure això anterior amb el CERN? La veritat és que al llibre els illuminati disposen d'antimatèria del CERN que en anihilar-se amb matèria alliberaria una gran quantitat d'energia i faria les funcions d'una gran bomba.

Doncs bé, el CERN és una institució que va ser creada el 1954 amb el nom de Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (Consell Europeu per la Recerca Nuclear) i està situat a Suïssa a prop de la frontera amb França.
El CERN és un dels centres d'investigació més importants del món i compta amb investigadors de la major part del planeta.

Al llarg d'aquests 50 anys el CERN ha disposat de diversos acceleradors de partícules i s'hi ha realitzat una investigació que ha donat grans fruits i un parell de Premis Nobel entre altres èxits. A nivell de computació també ha fet grans contribucions ja sigui per l'ajuda en la introducció de l'Internet als anys 80 com per la creació de la famosa www i segueixen innovant ara amb la famosa GRID que permet coordinar a distància diferents ordinadors per fer una tasca.

Com es pot veure el CERN és una institució ben viva i que posa de manifest que al voltant de la investigació científica de primera línia apareixen noves tecnologies que després tard o d'hora acaben entrant a casa nostra.

I aquesta breu explicació per què? Doncs perquè el dijous me n'hi vaig i quan torni ja en faré un nou resum.

2 comentaris:

Laia ha dit...

uau al final hi aneu?? carai, quina sort!!! ja ens explicaràs com ha anat l'experiència ^^

Alasanid ha dit...

Sí, al final sí ^^

Ja diré alguna cosa i espero que vagi bé.