dijous, 9 d’abril de 2009

Preparat pel segon

Corregiu-me si m'equivoco però fins ara només una persona ha estat capaç de guanyar dos Premis Ig Nobel; es tracta de Jacques Benveniste.

Benveniste va guanyar el primer l'any 1991 per la seva creença que l'aigua, H2O, és un líquid intel·ligent i que a més a més té memòria.

El segon el va guanyar el 1998 per un fenomen encara més curiós: l'aigua no només té memòria, si no que aquesta informació pot ser transmesa per línies de telèfon i Internet.

Aquests treballs sens dubte van sacsejar la comunitat científica i va ser una arma més per la pseudocientífica.

Però bé, tinc el pressentiment que aquest immunòleg francès aviat deixarà d'ostentar aquest privilegi.

El mateix any en què Jacques va treure el segon premi, Troy Hurtubise, un inventor canadenc va guanyar l'Ig Nobel d'enginyeria de la seguretat per desenvolupar i testar una armadura que protegeix dels temuts óssos grizzly. Els últims models són els Ursus Mark VI i Ursus Mark VII.

Hurtubise no ha deixat el camp de la seguretat i ha seguit innovant i ara diu que ja té l'armadura que salvarà moltes de les vides dels soldats canadencs destinats a l'Afganistan i els d'EEUU destinats a l'Iraq, es tracta de l'armadura Trojan.

He estat buscant i no he trobat vídeos en què es demostri l'efectivitat de les armadures contra enemics reals, de totes maneres aquí hi ha un parell d'assajos.

Amb això va guanyar el primerPodrà amb aquesta altra armadura guanyar el segon??

Des d'aquí desitjo tota la sort del món a aquest inventor infatigable i que els seus invents siguin reconeguts pels d'Improbable Research. Troy Hurtubise ànims, el segon no és tan lluny.

Cap comentari: