diumenge, 14 de juny del 2009

Un impacte meteòric

És ben sabut que viure a la Terra comporta molts perills i alguns d'ells vénen de fora, com els meteorits.

Dels meteorits sabem quan penetren a altes velocitats en l'atmosfera terrestre a causa del fregament amb l'aire agafen altes temperatures i en la majoria dels casos es desintegren. Altres vegades aconsegueixen arribar fins a terra o a l'aigua en la majoria d'ocasions. Dels que ens arriben alguns deixen grans marques com el límit K-T i altres arriben sense que ningú els digui mai res.

Un d'aquests que podria no haver passat a la posteritat va caure la setmana passada a Essen, Alemanya. El que va fer el meteorit per ser recordat va ser xocar contra un nen alemany.

Gerrit Blank de 14 anys anava cap a l'escola quan va veure una bola de llum que es dirigia cap a ell des del cel. Un fragment vermell i calent de roca de la mida d'un pèsol va impactar amb la seva mà abans de deixar un cràter d'uns 30 cm d'amplada al terra.

Com es pot suposar les probabilitats de sortir viu d'una situació com aquesta és realment baixa i el noi en va sortir "només" amb una ferida a la mà d'uns 8 cm de llarg.

Altres conseqüències d'aquest accident són un xiulet a les orelles que va durar hores i una història increïble que no es cansarà d'explicar i que de ben segur farà que a l'escola el mirin diferent.

De totes maneres no és la primera vegada que els humans i els meteorits topen, l'últim cas conegut es va donar a Alabama, EEUU, al novembre de 1954 quan un meteorit de la mida d'un gra de raïm va estrellar-se amb el sostre d'una casa i després de rebotar pels mobles va aterrar a sobre d'una dona adormida. (quina sorpresa es deuria endur!!).

La notícia en anglès:

5 comentaris:

J ha dit...

Que ha de ser més probable, que et caigui un meteorit al damunt o que et toqui la loteria??

Suposo que depèn de la loteria, però en el meu cas és més alta la primera opció, doncs hi jugo poc.

Salut.

McAbeu ha dit...

Divendres passat al Món a RAC-1 van parlar de casos de malestrugança i van citar aquesta dona que li va caure el meteorit a casa.
Van dir que era la única persona al món que li havia passat (ara ja en són dues) i que s'havia arruïnat per culpa del meteorit (es va embrancar en judicis contra l'estat per la propietat del meteorit i no devia saber que quan hi ha advocats pel mig sempre tens les de perdre)

Alasanid ha dit...

Joan. La resposta que et volia donar és com la que dones, en el meu cas és també més probable que em toqui el meteorit.

McAbeu. Sí que se li va complicar la cosa... Ja ho diuen: "advocats i procuradors, a l'infern de dos en dos".

Asimetrich ha dit...

Ja és mala sort!!. Sobretot en el cas de la dona si resulta que li va arruïnar la vida.

Gran blog. T'aniré seguint.

Alasanid ha dit...

Asimetrich. A veure si en Gerrit té més sort.

Espero que gaudeixis del bloc :)