diumenge, 2 de març del 2008

Sementals

Si et dediquessis al món dels braus i se't jubila un gran semental què faries?

Com ja sabeu, hi ha països que tenen una cultura taurina molt arrelada i que necessiten una bona producció d'aquests animals. De ramaders n'hi ha uns quants i una paraula important en aquest sectors és ganadería. Hi ha ganaderies que amb el temps s'han fet un bon nom i gràcies, en part, a grans sementals.


El problema arriba quan el gran mascle es retira després d'una llarga vida de donar material genètic. Per sort per ell, molts dels seus fills els maten i no els haurà de passar una pensió. Tot i això, la seva vida no és fàcil.

Els ganaderos, és a dir, els propietaris de les ganaderies tenen un petit problema quan aquest moment arriba. La solució més normal i que fa mols anys que es fa servir és canviar de semental. Es a dir, en compren un de nou (com si fos un cotxe).

A vegades hi ha animals que han engendrat grans braus i que és una llàstima que s'hagin de retirar. Això és el que li ha passat a Victoriano del Rio. Alcalde, el seu semental, ha engendrat dos magnífics exemplars i és una llàstima que s'hagi de retirar. El que pretén fer el senyor Victoriano és ni més ni menys que clonar el brau.

La clonació li costarà de 30 a 35 mil euros i a més a més amb garantia. Només em vull imaginar que l'ha de tornar, seria una situació còmica. Clar que del Rio és d'aquelles persones que de ciència hi entén

"No hi ha garanties, ja que és la primera vegada que es fa. Quan es vol avançar en ciència, s'ha d'apostar"

Sí, això és el que ha dit el senyor Victoriano.

Per a la clonació les cèl·lules mare s'extrauran del lòbul auricular d'Alcalde i seran enviades a uns laboratòris de Texas per fer l'embrió.

Una gran feinada per provar de mantenir un mascle tot i la seva més que possible mort. Tanmateix, el senyor Victoriano haria de recordar que no tot el material genètic el passa el mascle tot i que amb el que ha fet s'assegura un mascle molt semblant al que tenia i descarta la possibilitat de trobar-ne un de millo.

És una gran llàstima a dia d'avui no s'hagin adonat de l'atrocitat que representa jugar amb els bous de la manera que ho fan. Però mentre les majories segueixin donant-hi suport, els qui hi estem en contra no podem fer altra cosa que mostrar-nos-hi en contra.

Extret d'aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com a mínim, ha tingut millor vida que tants d'altres.

Curiosos, els humans, que es dediquen a clonar sementals.

Salut!

Alasanid ha dit...

Si més no, tindrà una mort més bona que tots els vedells que pot haver engendrat.

Aquest passarà a la història per ser el primer.