dimarts, 10 de juny del 2008

Breu retorn

Bon dia, sí, ara fa uns quants dies que ni jo mateix no passava per aquí. El que sí que he estat seguint són les estadístiques i m'he adonat que hi ha hagut unes paraules que han dut a molta gent fins a aquest bloc. Es tracta de "tres sombreros de copa". Fins fa unes setmanes era un tipus de visita que no era estrany però que tanmateix aquests últims dies s'ha accentuat una mica (tampoc parlo de milers de milions de persones però s'ha pogut apreciar el canvi). Per endevinar-ne les causes no em va caldre investigar massa. El dia 10 de juny (avui) hi ha hagut l'examen de castellà de la selectivitat i casualment era el tema d'una de les redaccions. Ahir es va arribar al zenit de les visities que buscaven sobre l'obra en qüestió i suposo que en els propers mesos poca gent tornarà a passar.

Però bé tot i la meva absència en aquest bloc podríem dir que no m'he perdut massa coses si ho comparo amb el que ha perdut la Via Làctia. Ni més ni menys que dos braços. No és que els hagi perdut sinó que durant dècades els astrònoms havien concebut la galàxia en què residim com una galàxia de tipus espiral i amb 4 braços principals. Tanmateix, unes noves imatges revelen que la Via Làctia té, en realitat, només 2 braços principals.

Però no és d'estranyar que hi hagi tans problemes per definir-la completament. Ja que pel simple fet de ser-hi dins costa una mica més de detallar amb precissió com es deu veure des de fora.

De moment ho deixo aquí, em sap greu ser haver escrit poca cosa però com a mínim ho he intentat. Seguiré buscant idees de cara als propers dies. Tot i que ja tinc una idea rondant-me pel cap des de fa uns dies.

Sobre l'amputació de dos membres de la Via Làctia

4 comentaris:

J ha dit...

Ja vaig veure la noticia dels braços, i confesso que soc dels que va haver de perdre uns segons rumiant si la foto es real o una composició artística.

A reveure,

Alasanid ha dit...

suposo que la foto que vas veure deu ser una composició feta per ordinador ja que encara no tenim sondes prou lluny per fotografiar des de fora la galàxia.

Laia ha dit...

Pobre Via Làctia! Amb lo xul·lo que hauria de ser tenir quatre braços per poder abastar més espai a l'univers i arribar més enllà, i ara resulta que me la mutilen ...

Tres sombreros de copa... vaig escollir "Nada" :P

Alasanid ha dit...

Aquesta mutilació dubto que sigui definitiva, amb els anys la nostra percepció de la galàxia encara ha de canviar una mica (espero).

A vegades penso que hauria d'haver-me decidit per fer un copiar i enganxar del meu petit escrit de tres sombreros de copa...