dijous, 19 de novembre del 2009

Segon intent

Fa un any (i dos mesos) quan la notícia de la posada en funcionament de l'LHC encara era fresca una altra notícia va caurar un gran impacte, hi va haver una greu avaria en un dels seus sectors.

Ara ja està arreglat i ja han començat a fer les proves preliminars i aquest cap de setmana, ja hi haurà el primer feix circulant per l'accelerador a ni més ni ménys que a 450 GeV i a finals de mes ja hi haurà les primeres col·lisions a 900 GeV (450 + 450). Al desembre s'anirà augmentant l'energia.

L'única diferència de l'altra vegada és que ara els mitjans de comunicació ja no en parlaran fins que es torni a averiar i tornaran a cridar desesperats que sembla que estiguin llençant els diners.

Paral·lelament a tot això un altre esdeveniment que també és rellevant és que aquest vespre, a l'Afers Exteriors, en Miquel Calçada visita el CERN (amb el mateix guia que nosaltres (I, II)) i es parlarà d'Albert Einstein.

2 comentaris:

Laura ha dit...

Aquesta nit veig Afers Exteriors sí o sí.
Quanta raó tens, com es torni a espatllar llavors sí que riurem. Tindrem a tots els canals la tertulia de sempre...

Alasanid ha dit...

Es que sempre fa il·lusió veure el CERN però millor en persona, no? Em sembla que han anat a fer la mateixa volta jajaja. Però nosaltres vam estar més estona esperant l'ascenssor XD.

Sí sí, si torna a trencar-se llavors ja no sé què diran...