dimarts, 9 de setembre del 2008

Pors infundades

Des de sempre cada pas que s'ha fet o intentat fer sempre hi ha hagut els qui han intentat, utilitzant tots els recursos possibles, boicotejar l'acció. Ja sigui a nivell humà i social com científic.

No era d'estranyar que un projecte tan ambiciós com l'LHC del CERN també formés part d'aquest gran col·lectiu.

Avui en Dan ens n'ha parlat i també ha fet esment del que, segons els detractors del projecte, pot fer perillar la integritat del planeta.

Alguns parlen dels forats negres i per internet, al youtube, també en corren videos. Com es pot veure la catàstrofe serà monstruosa.



Jo pel que tenia entès un forat negre amb la massa terrestre era una mica més petit. Però bé... Tot sigui perquè es vegi clar.

El CERN per la seva banda ja ha fet diversos estudis sobre la seva seguretat que han estat examinats per científics aliens a l'organització. El més recent el va fer públic a finals de la setmana passada.

I des del CERN s'han emès unes frases que de ben segur quedaran per la posteritat:

L'LHC ens permetrà estudiar detalladament què fa la natura al nostre voltant. L'LHC és segur, i qualsevol suggestió de risc és pura ficció. (Robert Aymar)

Els estudis de la seguretat de l'LHC mostren que l'LHC és perfectament segur, assenyalen que la natura ja ha fet l'equivalent a centenars de milers de programes d'investigació de l'LHC, i el planeta encara existeix. (Jos Engelen)

Havent acabat us mostro encara un últim video, aquest cop del Consell Europeu per la Recerca Nuclear. Aquí es mostra amb unes molt bones imatges digitals quin serà el recorregut dels protons quan l'aparell estigui en ple funcionament, com en tots aquests casos està en anglès.

4 comentaris:

nephew ha dit...

Bé, encara que els científics del CERN diguin que L'LHC és segur, i qualsevol suggestió de risc és pura ficció, el consol que tenim és que si passés alguna cosa, tots moriríem sense ni tan sols adonar-nos'en!

Laia ha dit...

ooostres que maca l'animació en 3D, això de que ens xuclin com una aspiradora! :P

Ei, som dia 10! no m'ha xuclat cap forat negre! visca!

Anònim ha dit...

Després de veure aquest vídeo, vull estar mort abans d'ésser partícip d'aquest "judici final" xD

Salut i menys pors, si us plau hahaha

Alasanid ha dit...

nephew: potser seria la mort que més d'un ha desitjat, ves a saber. La part bona és que això contribuiria a fer amics, tot el planeta en l'espai que ocupa una canica XD.

laia: sí, els de l'infern sembla que s'hagin deixat l'aspiradora oberta. Personalment m'agrada més la segona animació.

maiol: val més aquest que qualsevol altre, com a mínim no deixes ningú que pugui criticar-te jaja. I ja saps que val més fer-lo nosaltres que que ens el facin el judici aquest.