dimecres, 11 d’agost de 2010

Més Harry Bosch

L'última vegada que vaig parar del detectiu de ficció Harry Bosch va ser després de llegir Pasaje al paraiso des de llavors ha plogut força i he llegit els 5 següents. El vuelo del Ángel, Más oscuro que en la noche, Ciudad de Huesos, Luz Perdida i Cauces de Maldad.

A El vuelo del Ángel Bosch s'enfronta a l'assassinat d'un advocat negre (Howard Elias) que acostumava a portar casos contra el departament de policia. Amb tots els policies que volien a Ellias mort i amb els disturbis de 1992 presents en la comunitat negra de Los Angeles, Bosch ha de buscar culpables dins del cos de policia i investigar el cas que portava l'advocat per mirar de buscar possibles culpables.

A Más oscuro que la noche Harry Bosch coincideix amb Terry McCaleb, un altre dels personatges de Connelly. En aquesta ocasió Bosch participa en un judici com a detectiu contra un director de cinema. D'altra banda, a McCaleb li fan arribar una escena del crim molt estranya. Amb els elements presents a l'escena McCaleb la relaciona amb el pintor flamenc Hieronymus Bosch (El Bosco) i això amb Bosch, amb qui havia treballat en alguna ocasió. Harry Bosch intentarà fer tancar al director i per una altra banda demostrar la seva innocència.

El cas de Ciudad de Huesos torna a ser un d'aquells que no agrada a ningú. El dia d'any nou un gos va trobar un os enterrat i l'amo, metge jubilat, denuncia la trobada d'un os humà. Hores després troben un nen de 12 anys que havia estat enterrat aproximadament 20 anys. Absorbit pel cas, Bosch revisa els arxius de desapareguts per mirar de lligar caps, havent passat 20 anys tot es complica.

Després de molts anys de tensions amb els caps del departament Bosch abandona el cos i Luz Perdida és el primer llibre amb Harry Bosch com a investigador privat. Tot i això, la veritable passió de Bosch segueix sent la de resoldre casos i en revisa un d'antic. Es tracta de l'assassinat d'una jove que treballava en una productora de cine. Pocs dies després del crim roben (deixant un mort i un ferit) 2 milions de dòlars que s'estaven fent servir en el rodatge d'una pel·lícula. Bosch que no creu en aquestes casualitats i convençut de la relació entre els dos crims decideix seguir la pista dels diners. Seguint la pista es fica enmig d'una investigació de l'FBI relacionada amb el terrorisme. Amb tot aquest merder es veu obligat a distanciar-se de la investigació però la seva tossuderia fa que es retrobi amb la seva ex dona, Eleanor Wish.

A Cauces de Maldad Bosch rep la petició de Graciela McCaleb d'investigar la mort del seu marit Terry. Paral·lelament a això, Rachel Walling és cridada des de Quantico: han trobat més víctimes del Poeta a qui l'FBI considerava mort (públicament). El Poeta segueix matant. Entre els arxius de McCaleb Bosch troba pistes que el portaran a pensar que el Poeta segueix viu i que ha matat a Terry perquè li estava seguint la pista.

I el perquè aquesta entrada? Doncs resulta que la setmana passada vaig trobar-me una estàtua que em va cridar molt l'atenció. És la següent i es troba al costat de la porta principal de la Basílica de Sant Esteve de Budapest.

Ja torno a estar actiu, a veure fins quan dura. Piles carregades!!

Cap comentari: