dimarts, 25 de setembre del 2007

Avui va de llibres



Aviat farà un any que em vaig llegir aquest llibre però l’havia d’explicar una mica per sobre perquè és un dels llibres més entretinguts i interessants que he llegit.

El llibre en qüestió com ja haureu pogut veure a la foto és la versió en castellà titulada ¿Está Vd. de broma, Sr. Feynman?
En aquest llibre es narra part de la vida de Richard Feynman tal i com aquest va explicar durant anys a l’autor del llibre Ralph Leighton.
La història comença amb un Feynman jove en mig de la crisi econòmica posterior al 29 com reparador de ràdios. Més tard entraria a estudiar a la universitat i es casaria amb la seva primera dona. El llibre ens sorprèn amb gran quantitat d’aventuretes que té el personatge al llarg de la seva vida. Després marxa cap a Los Alamos on esdevé rebentador de caixes fortes a fi de demostrar la poca seguretat i la seva habilitat.
Al llibre no només hi ha coses relacionades amb la física. El Dr. Feynman també ens sorprèn com a biòleg i el seu limitat coneixement sobre anatomia animal. Tot i això va arribar a estar amb homes de la talla del Dr. Watson conegut per tots per la seva relació amb la descoberta de l’estructura en doble hèlix de l’ADN. Tanmateix, va voler provar en el camp de la filosofia però se’n va cansar ràpid.És sens dubte un llibre entretingut i molt amè altament recomanable i que compensa amb escreix l’euro amb 20 cèntims que em va costar que me’l portessin des d’una altra biblioteca.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La bíblia del físic, sense dubte :-)

Tanmateix, el detall que és més remarcable d'aquest paio és que a més de ser Premi Nobel i tantes coses, va ser declarat deficient mental per l'exèrcit dels EUA, tal com ho explica al mateix llibre.

Un dubta seriosament de la feina dels psicòlegs :-)

Salut!

Alasanid ha dit...

Efectivament és una de les parts més bones.

Una gran anèctdota que demostra que quan una ment infinitament major s'enfronta a una ment de la categoria del seu "examinador" passen coses inesperades.

Bernat Bombí ha dit...

putu joan.

se n'entera abans la resta del mon que jo

¬¬

Alasanid ha dit...

Moderi el seu llenguatge.

Doncs sí com molt bé has deduït no hi has arribat el primer i si no t'ho dic no hi hauries arribat fins d'aquí a uns quants dies més ¬¬.

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

jajjajaja brutal!

hauries d'anar per actor d'ironia i no per "pre-pre-físic" ;)!

Benvingut al món blocaire Joan

Alasanid ha dit...

No t'enganyis Maiol sóc pre-pre-físic i vaig a per pre-físic.

Per altra banda quan investiguis una mica en el món dels físics veuràs que no vivien una vida plàcida.

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

jjajajajjaja

PS: no hi afegeixo res més, ets increïble :P!

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

t'acabo d'enllaçar, apa!