dimecres, 26 d’agost del 2009

El hielo negro

El hielo negro (Black Ice) és la segona novel·la de la sèrie del detectiu d'homicidis, de la policía de Los Angeles, Harry Bosch escrita per Michael Connelly.

Aproximadament un any després de la seva anterior aventura (eco negro) Harry Bosch és a casa seva preparant-se pel sopar de Nadal quan a través de la ràdio de la policia sent un avís. Han trobat un cadàver en una habitació d'un motel, tot i estar ell de guàrdia aquella nit no ha estat avisat.

Seguint el seu instint Bosch es dirigeix al motel sense haver-hi estat convidat. Un cop al motel s'hi troba a un dels peixos grossos del Departament: Irvin Irving, un dels tres subdirectors. El mort és l'agent de narcòtics Cal Moore, desaparegut des de feia dies. Moore s'havia suïcidat.

Bosch és apartat del cas i el tinent Pounds, el seu superior immediat a la comissaria de Hollywood, li encarrega una feina molt especial. Mirar de tancar algun dels casos oberts d'un dels altres detectius de la comissaria. Pounds necessita acabar l'any amb una estadística de casos tancats superior al 50%.

A partir d'aquest moment, Bosch, agafa el cas més recent i comença a estirar el fil per acabar veient que sembla relacionat amb un altre que té ell (l'assassinat d'un narcotraficant hawaià) i que podria haver-hi alguna relació amb la mort de Moore. La clau és el hielo negro, una droga d'origen mexicà que està començant a entrar als Estats Units i que promet tenir un gran èxit.

Mentrestant, Harry Bosch, després de comunicar la mort de Moore a la seva viuda comença a sentir-se atret per Sylvia Moore.

4 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Té bona pinta. M'encanta la novel·la negra... i aquesta sembla negra negra jejeje. Gràcies per la recomanació.

Alasanid ha dit...

Doncs jo m'hi he ben enganxat (vaig a començar el següent) als llibres d'en Connelly i si ja t'agrada el gènere prova'n alguna i espero que t'agradi.

Laia ha dit...

També intentaré llegir-ne algun, jo... m'ha agradat!! Fa temps que no tinc a les mans algun llibre d'aquest gènere

Alasanid ha dit...

Escolta, al final et vas llegir aquell llibre de Woody Allen?

A veure què us semblen