divendres, 27 de març de 2009

Cirac, un dels singulars

Des de fa uns mesos se m'han assecat les idees per anar actualitzant el bloc de totes maneres intento escriure-hi de tant en tant.

Avui el que faig és una recomanació.

Fa unes setmanes al canal 33 van estrenar un nou programa d'entrevistes. Aquest programa, singulars, mira d'apropar personatges poc coneguts per la societat catalana però amb gran prestigi internacional en els seus camps.

Bé, el programa el vaig descobrir quan fullejant el diari em va cridar l'atenció un nom: Juan Ignacio Cirac. Cirac és un dels físics espanyols actuals més reconegut a nivell internacional per les seves contribucions en computació quàntica. Entre altres distincions el 2006 va rebre el premi Príncipe de Astúrias. I per tant des de fa 3 setmanes he anat mirant qui era l'entrevistat per tal que no se'm passés.

He tingut la sort d'assistir a una breu conferència divulgativa d'en Cirac (parlava del refredament a temperatures extremadament baixes i de l'aparició de nous estats de la matèria) i em va agradar la seva manera d'explicar de manera que miraré de poder veure el programa tot i que molt possiblement per tema d'horaris ho acabaré fent per Internet el dia després, és el que té que programar una bona entrevista a les 23:35.

4 comentaris:

McAbeu ha dit...

Passo per aquí ja que surto a la teva llista de blogs per informar-te de que he canviat l'adreça del meu. Podràs seguir solucionant enigmes a http://xarel-10.blogspot.com/

Alasanid ha dit...

La veritat és que passo quan puc i quan encara no els han resolt a mig matí intento pensar una mica.

Ara canvio l'enllàs.

Laia ha dit...

ooh, jo també he assitit a una conferència com aquesta!! ;)

Alasanid ha dit...

Espero que la recordis durant temps perquè segons diuen alguns, entre els quals el de l'entrevista, Cirac pot ser el primer Premi Nobel de Física català i espanyol.