divendres, 29 d’agost del 2008

Sant Ramon

Arenys és un poble amb una gran tradició catòlica com ja va quedar clar al mes de juliol quan vaig comentar quatre coses de la festa major.

La major part dels carrers tenen nom de sant, santa o eclesiàtic arenyenc (tenim ni més ni menys que 4 bisbes). El carrer on visc també té nom de sant; sant Ramon.

Sant Ramon nonat va ser un personatge curiós principalment per no haver estat nat. Segons es diu es va extreure de l'úter de la seva mare amb una daga qui havia mort un dia abans.

I clar, ara (aquest any en fa 30) celebrem una petita festa de carrer, entre els veïns. Els veïns s'han anat fent grans i molts dels fills han acabat marxant. Tot i l'envelliment de la població aquest any encara ha estat possible aixecar la portalada que fiquem al capdavall del carrer.

Aquesta portalada també té la seva història, 29 anys. Un dels pitjors episodis de la seva existència va ser la caiguda que va patir fa un parell d'anys. La nit de divendres a dissabte el vent va bufar fort i juntament amb la pluja la va deixar irreconeixible. Es va reparar i per sort va tornar a ser pràcticament el que era.


I com no podia ser d'altra manera també tenim un himne (sort que no tinc himne estatal que sinó... jajajaja). Un dels artífex d'aquest himne és el veí del carrer Jordi Bilbeny les teories del qual ja comentaré un dia d'aquests.

El carrer de Sant Ramon
no en té un altre igual al món,
du la placa en català
pel qui la vulgui mirar.

Fa pujada i fa baixada
i té molta anomenada,
les noietes van mirant
per si surt algun galant.

Hi ha orenetes i pardals,
ensopits i carcamals,
gats i gossos i mosquits
que ens foraden a les nits.

També hi ha moltes velletes
que assegudes fan puntetes
i també hi ha molts vellets
que encara s'aguanten drets.

De can Pi a cal Fuster
la gent viu la mar de bé,
fora d'alguna excepció
on encara viu millor.

Dons amics com heu sentit,
quin carrer més ben parit:
EL CARRER DE SANT RAMON,
EL MÉS BEN PARIT DEL MÓN!!!

I ara marxo a cantar.

6 comentaris:

Laia ha dit...

Doncs que vagi molt bé el festeig!! Deu ser un carrer amb molta història, que teniu un himne i tot!!


I felicitats pel primer escrit al Racó! La vista des de dalt la Torre Eiffel impressiona, però algunes de les il·luminacions que li ha fet no em fan gaire el pes (quan havíem de canviar de mil·leni recordo un marcador de compte enrere enorme... i personalment aquestes estrelles també li trauria :P)

Alasanid ha dit...

recordo el comptador, però aquesta decoració la treuran d'aquí poc, quan deixin de ser capital de torn.

Avui era el primer dia que ha acabat amb 4 haveneres i un cremat. Demà com cada any abans fèiem una guerra de bombardes fetes amb farina però l'han deixada de fer...

Laia ha dit...

Llàstima... això de la farina estaria molt bé. Merder, pastetes! hehehe...

Alasanid ha dit...

i com no podia ser d'altra manera després des de les finestres i balons aigua cap aball. El resultat era que tots anàvem empastifats de farina i aigua jaja.

Segurament perquè quedava un bon merder es va deixar de fer.

robsup2007 ha dit...

Hola Joan.
M'ha fer gràcia l'himne, sobre tot al final. EL que passa és que com jo nomès conec la lletra (perque l'has posada tu) el llegeixo com si fos una poesía. A veure si t'atreveixes a fer una gravació on surtis tu cantant-la xDD, així ens ilustres.
Ara torno a ser de nou per aquí, que apareixo i desapareixo, però és estiu, ja se sap... jeje.
Un salut

Robert

Alasanid ha dit...

Dira que hi ha arxius de so a RAdio Arenys... Ja miraré de trobar alguna cosa.

Ostres Robert, felicitats per haver arribat fins aquí.